Zëvendëskryeministri i Kosovës, Fatmir Limaj, ka premtuar se edhe qyteti i Prizrenit do ta ketë zonën e vet ekonomike

Zëvendëskryeministri i Kosovës, Fatmir Limaj, ka premtuar se edhe qyteti i Prizrenit do ta ketë zonën e vet ekonomike

Limaj tha pas takimit me kryetarin e Prizrenit Mytaher Haskuka, se pret që brenda dhjetë dite do të bëhen hapa konkret në fillimin e punës për ndërtimin e Parkut të Biznesit në Prizren.

Numri dy i Qeverisë, theksoi se sot kanë ardhur në Prizren, për t’ia shprehur udhëheqjes komunale, dëshirën, vullnetin dhe gatishmërinë e obligimin që ka Qeveria e Kosovës për të mbështetur komunat e saj.

Më këtë rast, Limaj shfrytëzoi rastin që në emër të Qeverisë t’i ofrojë gjithë mbështetjen e mundshme që ka mundësi të jep Qeveria kryetarit të komunës dhe qeverisjes komunale në realizimin e objektivave të tij, në përmirësimin e jetës së qytetarëve të komunës së Prizrenit në investime në këtë qytet dhe fshatrat përreth.

“Prizreni është një qendër me vetiniciativë jo vetëm kulturore por shumë e fuqishme edhe ekonomike dhe njerëzit tanë këtu që merren me biznes kanë nevojë për kushte për të zhvilluar biznesin e tyre dhe besoj se jemi në një moment që përfundimisht edhe Prizreni do ta ketë qendrën e vet ekonomike. Sot u biseduan detajet, kryetari dhe bashkëpunëtorët e tij bashkë me ne, kanë mbetur edhe disa gjëra që kanë mbetur të diskutohen në Prishtinë dhe unë pres brenda djetë ditësh hapa konkret të implementimit të atyre çka kemi biseduar sot”, tha Limaj.

Limaj premtoi mbështetje edhe për një projekt tjetër të rëndësisë së veçantë, ndërtimin e rrugës së Kabashit, të cilën e quajti edhe historike.

“Siç u tha Parku i Biznesit është hapje e një perspektive të re të potencialit turistik që ka Prizreni dhe regjioni i saj, siç është rruga e Kabashit, që për mua nuk është vetëm turistike por edhe historike, duke ditur të kaluarën e atij rajoni dhe me kalaja dhe gjithë ato çka përmban ajo zonë agrokulturore dhe agrobiznes e agroturizëm”, theksoi ai.

Ndërsa, kryetari i komunës së Prizrenit Mytaher Haskuka, duke shprehur falënderime për zëvendëskryeministrin Limaj për mbështetjen e dhënë, tha se ata si komunë kanë dy çështje prioritare aktualisht.

“Në atë aspekt dy çështjet prioritare për komunën që biseduam janë çështja e zonës ekonomike, pastaj rruga e Kabashit, për të cilën po mendojmë që duhet ta hapim për turizëm. Po ashtu me zëvendëskryeministrin biseduam çështjen e infrastrukturës në fshatin Zym, e cila ka qenë një kërkesë që është bërë edhe ndaj zëvendëskryeministrit edhe ndaj meje personalisht. Biseduam edhe për çështje tjera, por një gjë u siguruam që zonën ekonomike duhet ta bëjmë sa më shpejt sepse është në interes edhe të qeverisjes komunale edhe asaj qendrore, që Prizreni të ketë zonën ekonomike që të kemi investime edhe nga jashtë edhe nga brenda”, u shpreh Haskuka.

Edhe për investime në fshatin Zym dhe projekte tjera infrastrukturore brenda në qytet, zëvendëskryeministri Limaj i ofroi mbështetje kryetarit Haskuka.