Njerëzit krijuan kalendarë për të matur rrjedhën e kohës

Njerëzit krijuan kalendarë për të matur rrjedhën e kohës

Çfarë viti është tani? Pyetja nuk është aq e thjeshtë sa mund të tingëllojë. Gjithçka është relative. Njerëzit krijuan kalendarë për të matur rrjedhën e kohës. Por koha është kalimtare, nuk mund të kapet, dhe nuk mund të shënohet pika e numërimit,shkruan rtv21.tv

Këtu fillon kompleksiteti. Si ta gjejmë fillimin? Ku duhet të llogarisim? Dhe me çfarë hapa?

Sot Bright Side do t’ju tregojë për kalendarët e ndryshëm. Shumë  kalendarë ekzistojnë sot dhe  kanë ekzistuar gjatë viteve, por edhe këto janë të mjaftueshme për të ndier gjithë relativen dhe epërsinë e kohës./21Media

Njerëzit në Rusido të hyjnë në vitin 2018.

Njerëzit në Tajlandë do të hyjnënë vitin 2561.

Njerëzit  në Etiopi do të hyjnë në vitin 2011

Njerëzit në Izrael do hyjnë në vitin 5778

Njerëzit në Pakistan do të hyjnë në vitin 5778

Njerëzit në Iran do të hyjnë në vitin 1396 

Njerëzit  në Indi do të hyjnë në vitin 1939.

Njerëzit në Japoni do të hyjnë në vitin 30.

Njerëzit  në Kinë do të hyjnë në vitin 4716