Të paktën 11 vetë humbën jetën pas një stuhie në Afrikën e Jugut

Të paktën 11 vetë humbën jetën pas një stuhie në Afrikën e Jugut

Stuhia e njohur si “supercell”, u shoqërua me erëra të forta, reshje të dendura shiu që në disa raste morën formën e një uragani e në momente të caktuara u kthyen në tornado.

Stuhia detyroi mbylljen e Portit të Durbanit, një nga më të ngarkuarit në Afrikë, i cili mbetet i mbyllur.

Tre anije dolën nga vendi akorimit ndërsa anijet e tjera thyen linjat e ankorimit dhe u shpërndanë në kanal, tha autoriteti i portit.

Raportohet se midis viktimave ka edhe fëmijë, po ashtu edhe persona të tjerë rezultojnë të humbur.