Djaloshi 11 vjeçar mendon se qeveria duhet të ndihmojë dhe të shtojë më shumë të drejta dhe mundësi për brezat e rinj

Djaloshi 11 vjeçar mendon se qeveria duhet të ndihmojë dhe të shtojë më shumë të drejta dhe mundësi për brezat e rinj

Kareem Waris Olamilekan është vetëm 11 vjeç, por ai tashmë është pranuar në një akademi të artit ku studion së bashku me studentë të rritur. Dhe nuk ka asgjë të habitshme për këtë. Ai tërheq portrete të mahnitshme që me të vërtetë meritojnë të shfaqen në galeritë më të mira në botë.

Kareem i lindur në Nigeri kishte filluar të vizatonte në moshën 6 vjeçare dhe që atëherë vizatimi ka qenë gjëja e tij e preferuar. Kur Kareem kishte 8 vjeç, pranë shtëpisë së tij, ai kishte parë një student të Akademisë Profesionale të Arteve Ayowole që ishte duke vizatuar. Kjo ishte kur artisti i ri e kishte kuptuar se duhej të hynte në atë akademi, shkruan rtv21.tv

Kareem i kishte treguar pikturën e tij një profesori nga Ayowole dhe ai nuk kishte dyshim se djali meritonte të hynte në Akademi. Kjo ishte mënyra se si djali i talentuar kishte filluar të vizatonte profesionalisht.

Kur shikon veprat e Kareem-it, është e vështirë të besohet se si një djalë 11-vjeçar mund të bëjë vepra të tilla.

Kareem krijon ilustrime për libra dhe gazeta. Sipas artistit të ri, ai frymëzohet nga gjithçka që ndodh rreth tij, veçanërisht rreth familjes së tij.

Tani, Kareemi është i famshëm. Ai ka mbi 30,000 ndjekës në faqen e tij Instagram. Ai ndihmon familjen e tij dhe shpesh tërheq portrete të miqve të tij.

Kareemi e do këtë fotografi më shumë se çdo tjetër. Ajo tregon një djalë që ha diçka nga një lugë, ka djersë dhe lot në fytyrën e tij.

“Familja ime duhet të punojë shumë për të siguruar që ne të kemi diçka për të ngrënë. Kjo me të vërtetë më frymëzon”, ka shpjeguar Kareem.

Tani familja e Kareem-it nuk jeton një jetë shumë të pasur dhe nuk ka as para të mjaftueshme për të realizuar ëndrrat e tij krijuese. Prindërit dhe mentori i tij paguajnë materialet për vizatimet e djaloshit 11 vjeçar, por nuk mjaftojnë.

Kareem mendon se qeveria e Nigerisë duhet të ndihmojë dhe të shtojë më shumë të drejta dhe mundësi për brezat e rinj. Djali mendon se qeveria mund të caktojë njerëz të veçantë për të vizituar edhe fshatrat më të vogla në vend për të kërkuar njerëz të talentuar dhe për t’i ndihmuar ata të zhvillohen.

Artisti i ri ëndërron të bëhet një person i shkëlqyer si Michelangelo dhe dëshiron të shohë pikturat e tij në galeritë – ndër veprat e artistëve të famshëm./21Media