Në nderim dhe kujtim të protestës, Lëvizja Vetëvendosje sot organizon disa aktivitete

Në nderim dhe kujtim të protestës, Lëvizja Vetëvendosje sot organizon disa aktivitete

12 vjet më parë, më 10 shkurtit 2007, nën organizimin e Lëvizjes Vetëvendosje ishte mbajtur protesta ku ishte kërkuar vetëvendosje, ndërsa policia e UNMIK-ut, konkretisht ata të regjimentit rumun e ukrainas kishin shtënë në me armë ndaj protestuesve, duke lënë të vdekur 2 protestues, Mon Balajn dhe Arben Xheladinin dhe plagosur mbi 80-të.

Në nderim të protestës sot do të zhvillohen disa aktivitete:

10:00 – Homazhe tek varri i Arben Xheladinit në Prishtinë.

12:00 – Homazhe tek varri i Mon Balaj në Besianë.

13:00 – Homazhe tek pllaka përkujtimore e dëshmorëve Arben Xheladini dhe Mon Balaj në bulevardin “Nënë Tereza”.