16 persona dënohen me 211 vite burg, të cilët akuzohen për ngjarjet e 27 prillit të vitit 2017

16 persona dënohen me 211 vite burg, të cilët akuzohen për ngjarjet e 27 prillit të vitit 2017

Të dënuarit në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut kanë sulmuar deputetët.  Rastin e udhëhoqi gjykatësja Dobrilla Kacarska, ndërsa përfaqësuese e akuzës ishte prokurorja Vilma Ruskovska.

Mitko Çavkov dënohet me 18 vjet burg,, Dusko Lazarov 15 vjet burg, Goran Gosevski-Levi merr dënimin me 15 vjet burg, Mitko Pesov 15 vjet burg, Oliver Popovski 13 vjet, Munir Pepic 15 vjet, Abdulfeta Alimi 7 vjet, Oliver Radulov 10 vjet, Jane Cento 15 vjet, Igor Jug 12 vjet, Aleksandar Vasilevski-Ninja 8 vjet, Nikola Mitrevski-Kolio 15 vjeç, Mladen Dodevski 12 vjeç, Gorance Angelovski 12 vjeç, Vlatko Trajkovski 15 vjet dhe Villiam Mihajlovski 14 vjet.

Sipas prokurorit i akuzuari Igor Durlovski do të lirohet, pasi që ka qenë pjesëmarrës në ngjarjet e  27 prill por nuk ka kryer vepër penale./21Media