Truri ynë mund të sigurojë energji të mjaftueshme sa për të ndezur një llambë të lehtë

Truri ynë mund të sigurojë energji të mjaftueshme sa për të ndezur një llambë të lehtë

Trupi i njeriut është i pabesueshëm, i cili kryen mijëra procese çdo minutë, drisa ne as nuk dimë për shumicën e tyre.

Më poshtë ju sjellim disa fakte të pabesueshme në lidhje me trupin tonë që do të ju befasojnë, përcjell rtv21.tv

Të sapolindurit nuk kanë gjunjë. Ato ekzistojnë në fillim si inde të buta të kërcit që bëhen të fortë vetëm në moshën 3 vjeçare.

Është e pamundur të qeshësh nëse përpiqesh të gozhdosh veten.

Truri i njeriut përdor 20% të oksigjenit dhe 50% të glukozës që hyn në trup. Gjithashtu shpenzon një pjesë prej 20% të sasisë totale të energjisë.

Teoria e famshme që pohon se përdorim vetëm 10% të trurit tonë është asgjë tjetër veçse një mit: në fakt, përdorim të gjitha pjesët e trurit tonë dhe ato janë aktive praktikisht gjatë gjithë kohës.

“Verbëria e borës” një person nuk mund të shohë për shkak të dritës së ndritur, shkruan rtv21.tv

Shumica e njerëzve marrin frymë vetëm me një hundë në një kohë.

Përkundër shumë mendimeve,  dy herë është më e vështirë të zvogëlohet madhësia e muskujve sesa të fitohet ajo, përcjell rtv21.tv

25% e të gjithë muskujve tanë janë të vendosura në qafën dhe sipërfaqen e fytyrës. Falë kësaj, shprehjet tona të fytyrës janë të pasura dhe të gjithanshme.

Flokët e grave me flokë të kuqe përdoren për të bërë higrometra (pajisje për matjen e lagështisë së ajrit).

Kur sytë tuaj bëhen të rrumbullakët me frikë, ekziston një arsye praktike: fusha juaj e shikimit është në rritje për t’ju mundësuar të vlerësoni më mirë mjedisin tuaj.

Truri ynë mund të sigurojë energji të mjaftueshme sa për të ndezur një llambë të lehtë. Pavarësisht mendimit të gjerë se verbëria e ngjyrave është një kusht i lidhur me përkatësinë gjinore dhe vetëm burrat vuajnë prej saj, ajo gjendet edhe në 0.4% të grave (deri në 8% e meshkujve kanë këtë gjendje). Megjithatë, gjeni i verbërisë së ngjyrave është trashëguar vetëm nga nënat, përcjell rtv21.tv

Për të bërë vetëm një hap të vetëm përpara, trupi ynë përdor më shumë se 200 muskuj që punojnë. Ky numër mund të ndryshojë në varësi të veçorive personale të anatomisë.

Lëkura e njeriut rigjenerohet çdo 28 ditë.

Foshnja e porsalindur ka më shumë se 270 kocka. Gjatë procesit të rritjes, disa nga këto eshtra bashkohen me njëri-tjetrin. Ndërsa ka rreth 206 kocka në trupin e një të rrituri.

Cikli jetësor i flokëve të njeriut është prej 2 deri 5 vjet. Megjithatë, disa qime mund të jetojnë deri në 7 vjet.

Gjatë një viti, zemra e njeriut pompon përmes gjakut të mjaftueshëm për të mbushur një pishinë olimpike (mbi 2.5 milion litra) dhe kjo bën 38.5 milionë kontraktime.

Mëlçia është një nga disa organe në trupin tonë që është në gjendje të rivendosë madhësinë fillestare, edhe pas humbjes së 75% të indeve të saj./21Media