VV: 11 gra, LDK: 9 gra, PDK: 6 gra, AAK-PSD: 5 gra, nga partitë e pakicave 8 gra deputete

VV: 11 gra, LDK: 9 gra, PDK: 6 gra, AAK-PSD: 5 gra, nga partitë e pakicave 8 gra deputete

Si duket procedurat për konstituimin e kuvendit dhe më pas formimin e institucioneve do të kërkojnë më shumë kohë bazuar në pakënaqësitë e subjekteve politike pjesëmarrëse në zgjedhje. Por ajo që dihet me siguri është se  nga 120 deputetë, sa i ka Kuvendi i Kosovës 39 do të jenë gra. Shumica e tyre, kanë siguruar ulëset në kuvend pa pasur nevojë për kuotë gjinore./21Media