Ja cilat janë ato shenja

Ja cilat janë ato shenja

Lumturia nuk është vetëm gjendje mendore, ajo lidhet edhe me disa procese në trupin e njeriut.

Lumturia në veçanti lidhet me hormonet, të cilat luajnë një rol të rëndësishëm në disponim dhe mundësinë për të ndjerë kënaqësinë.

Mungesa e hormoneve shkakton probleme të ndryshme, madje edhe depresion, përcjell rtv21.tv

“Bright Side” ka renditur disa nga shenja që trupi tregon kur ka mungesë të hormoneve të lumturisë:

Hani çipsa dhe ëmbëlsira

7 Ways Your Body Screams You’re Unhappy

Nëse trupi juaj kërkon sheqer dhe njelmët në të njëjtën kohë, atëherë kjo tregon që keni mungesë të hormoneve që ndikojnë në disponimin tuaj.

Shtimi në peshë

7 Ways Your Body Screams You’re Unhappy

Mungesa e dopamines ndikon që të shtoni peshë. Dopamina është materie kimike e cila shërben si neurotransmetues i sistemit nervor (përcjellë porositë në mes qelizave të trurit), ndërsa në sasi të shtuar prodhohet kur trupi është i kënaqur, është shumë i rëndësishëm për gjendjen trupore dhe shpirtërore.

Kokëdhembje

7 Ways Your Body Screams You’re Unhappy

Kokëdhembjet mund të ndodhin si mungesë e progresteronit, një tjetër hormon që ndikon në disponimin tuaj.

Pagjumësia

7 Ways Your Body Screams You’re Unhappy

Pagjumësia është njëra ndër shenjat që tregon që keni mungesë të serotoninit.

Trupi juaj dridhet

7 Ways Your Body Screams You’re Unhappy

Dridhjet e trupit ndodhin si shkak i mungesës së hormonit dopamine. Këto dridhje më së shumti ndodhin në duar, mirëpo këto dridhje ndonjëherë paralajmërojnë që keni ndonjë sëmundje neurogjike./21Media

Përktheu dhe përshtati rtv21.tv