Kur grumbulloi të hollat për biçikletë, mendoi ta bëjë një biznes që sjellë më shumë para

Loading...

Kur grumbulloi të hollat për biçikletë, mendoi ta bëjë një biznes që sjellë më shumë para

Është një mësim vërtet i rëndësishëm që të gjithë fëmijët duhet ta dijnë, se sa është vlera e një dollari dhe sa e vështirë është për të fituar një të tillë.

6 vjeçari Emmett donte të kishte një biçikletë, por babai i tij nuk donte t’ia jepte atë aq lehtë, kështu që atij i erdhi një ide e mençur. Ai i tha djalit të tij se ai kishte nevojë për të fituar vetë paratë e biçikletave, transmeton rtv21.tv.

Ai mori disa lodra të vjetra dhe kafshët dhe i vuri në shitje. Emmett përfundoi duke e bërë 70 dollarë atë ditë. Ai bëri mjaft para për të marrë biçikletën e tij. Ditën tjetër, ndodhi të ecnin rreth Klubit të Samit dhe panë një makinë të konit të dëborës. Ai pyeti nëse mund ta merrnin atë në vend të biçikletës, që të mund të fillonte biznesin e tij dhe të bënte më shumë para. Babai i Emmett kontrolloi me vendbanim për t’u siguruar që nuk kishte nevojë për leje për biznesin e tij.

Pas një diskutimi të shkurtër, prindërit e djalit pranuan ta ndihmonin atë me biznesin e tij, por me një kusht – ai duhej të shiste kone të borës për të paktën një orë çdo të shtunë.

“Herën e parë të tij ai fitoi 12 dollarë, pastaj 17 dollarë, pastaj 25 dollarë dhe ai ka qenë duke qëndruar rreth e rrotull atje që nga ajo kohë”, tregojnë prindërit.

Kështu Emmett filloi biznesin e tij me vetëm një thes me akull dhe tre shije. “Ai është përgjegjës për gjurmimin e furnizimeve të tij dhe për të ditur se kur duhet të blejë më shumë, duke shpenzuar paratë për të gjitha blerjet e shijes së ardhshme, duke na blerë më në fund nga biznesi”, tha babai i 6-vjeçarit.

Emmett po planifikon të kursejë paratë e tij për kolegj, paratë e taksave të tij tashmë po shkojnë në fondin e tij të kolegjit!/21Media