Paratë ose ndërtojnë, ose e shkatërrojë njeriun si personalitet

Paratë ose ndërtojnë, ose e shkatërrojë njeriun si personalitet

Personalitete të ndryshme me famë botërore kanë japur përkufizime e tyre rreth parasë dhe rëndësisë së saj.

1- “Rregulli numër një: Asnjëherë mos shpenzo para kot. Rregulli nr 2: Kurrë mos e harro rregullin numër 1”.  Warren Buffett

2 -“Paraja ndonjëherë kushton shumë. –Ralph Ëaldo Emerson

3- “Jo gjithçka që numërohet ka vlerë, dhe jo gjithçka që ka vlerë mund të numërohet”. –Albert Einstein

4 – “Paratë nuk janë gjëja më e rëndësishme në botë. Dashuria është. Për fat të mirë, unë dua paratë”. –Jackie Mason

5 – “Jini të pasur për veten tuaj … dhe të varfër për miqtë”. –Juvenal

6 – “Nëse doni ta dini vlerën e parave, provoni të merrni hua disa”. –Benjamin Franklin

7 – “E ç’vlerë ka lumturia? Ajo nuk t’i blen dot paratë”. – Henry Youngman

8– “Nëse paraja hyn në mes, të gjitha punët mund të bëhen”. –Shekspir

9 – “Kur isha i ri mendoja se paratë ishin gjëja më e rëndësishme në jetë; tani që jam i rritur e di se janë vërtet”. – Oscar Ëilde

10- “Çdo ditë ngrihe, dhe shikoj listën e “Forbes” për njerëzit më të pasur në Amerikë. Nëse nuk jam atje, shkoj në punë”. – Robert Orben