8 gjërat që nuk duhet t’i bëni kurrë në palestër

3 min read

Nëse keni qenë ndonjëherë në palestër, me siguri keni parë disa persona që nuk respektojnë rregullat e duhura të palestrës dhe ju bëjnë të dëshironi të qëndroni në shtëpi.

Më poshtë ju sjellim disa rregulla që duhet të ndiqni për ta bërë përvojën e palestrës shumë më të këndshme për veten dhe shokët tuaj të palestrës.

Mos i lini pajisjet me djersë

8 gjërat që nuk duhet t'i bëni kurrë në palestër

Ndërkohë që nuk ka asgjë të keqe me djersitjen gjatë stërvitjes, përdorimi i një peshqiri për stërvitje është një pjesë e rëndësishme si dhe fshirja e djersës nga pajisjet pasi t’i përdorni. Mos harroni se shumica e makinave janë të mbuluara me lëkurë dhe djersa juaj nuk do të zhduket nëse nuk e fshini atë, shkruan Bright Side, përcjell rtv21.tv

Mos i zëni pajisjet nëse nuk e përdorni

8 Things You Should Never Do at the Gym

Ka njerëz që janë thjesht varur në pajisje. Ata janë duke dërguar mesazhe në telefonat e tyre, duke kontrolluar e-mail, duke bërë selfie, apo edhe duke dremitur derisa ka të tjerë që presin të hipin në atë makinë të veçantë. Nëse jeni në palestër, ju jeni atje për të ushtruar. Mos e harroni këtë.

Thirrjet dhe altoparlantët

8 Things You Should Never Do at the Gym

Disa nga njerëzit më të bezdisshëm në palestër janë ata që bëjnë biseda shumë të gjata dhe me zë të lartë në telefon gjatë një stërvitjeje.

Llojet e tjera irrituese janë ata që pëlqejnë të luajnë muzikën e tyre me volum aq të lartë që të tjerët mund ta dëgjojnë atë edhe përmes kufjeve të tyre.

Makinat janë për të gjithë

8 Things You Should Never Do at the Gym

A ju kujtohet se si në kopsht është mësuar se blloqet ishin për të gjithë fëmijët? Kështu duhet të silleni në palestër. Mos u ngjitni në një pjesë të pajisjes në të njëjtën kohë. Mos kaloni 2 orë në rutine nëse shihni se ka njerëz që presin ta përdorin edhe atë.

Lënia e peshave kudo

8 Things You Should Never Do at the Gym

Një tjetër gjë që duhet të kishit mësuar në fëmijëri është se nuk duhet t’i lini lodrat tuaja kudo. I njëjti rregull vlen edhe në palestër: vendosini gjithmonë peshat aty ku iduhet. Lënia e tyre në dyshemenë e palestrës mund të shkaktojë që dikush të bjerë ose të lëndohet.

Presion ndaj përdoruesve të palestrës

8 Things You Should Never Do at the Gym

Përdorimi i një makinerie për 60 minuta është i vrazhdë, por po ashtu është edhe qëndrimi me duar të kryqëzuara përballë një personi që është duke ushtruar dhe i hedh një vështrim “nxito”.

Paraqitja vonë

8 Things You Should Never Do at the Gym

Mos u vono në klasë. Nuk ka rëndësi nëse është një klasë fitnesi në grup apo një seancë trajnimi personal. Kjo mund të jetë shpërqendruese për instruktorin dhe anëtarët e tjerë të klasës. Nëse keni ardhur me vonesë, të paktën sigurohuni që ta ndërprisni klasën sa më pak të jetë e mundur.

Dhoma e zhveshjes së palestrës nuk është banjoja juaj personale

8 Things You Should Never Do at the Gym

Gjithmonë është një person që parakalon lakuriq nëpër dhomë duke i bërë të tjerët të ndihen të pakëndshëm dhe ka nga ata që rruhen në dush për orë të tëra dhe lënë gjithçka të mbuluar me shkumë dhe flokë.

Edhe nëse nuk e keni problem të shiheni të zhveshur, mbani mend se ka të tjerë që nuk janë rehat të jenë pranë dikujt që është lakuriq ose të heqin rrobat e tyre në publik. Respektoni të tjerët, kohën e tyre dhe privatësinë e tyre. Mbani në mend se dhoma e zhveshjes së palestrës nuk është banjoja juaj personale./21Media