“Samsung” është një ndër dhjetë markat më të fuqishme në botë

“Samsung” është një ndër dhjetë markat më të fuqishme në botë

Secili mund të ketë pasur ndonjë pajisje teknologjike të markës “SAMSUNG”, qoftë ai telefon, televizor apo ndonjë tablet, secili më i përsosur se tjetri. Kush e di çfarë do të vijë më pas?!

Mirëpo, a e keni pyetur veten pse pikërisht ky emertim?! Jemi mësuar që pajisjeve teknologjike apo prodhimeve tjera t’u vihet emri i atij/asaj që e ka zbuluar apo duke u bazuar në diçka të veçantë, shkruan rtv21.tv.

Komapania “Samsung”, prodhohet në Seul të Koreas së Jugut. Pra edhe emertimi është korean. Emri “Samsung” përmbehet nga dy pjesë – Sam dhe Sung secili prej tyre ka një kuptim. Sam nënkupton numrin “Tre” ndërsa Sung nënkupton “Yjet”, kështu është kombinuar duke formuar fjalën “Samsung” që përkthehet si “Tre Yjet”.

Mirëpo, mund të thoni pse është përdorur “Tre” e nuk është përdorur “Dy“ apo ndonjë numër tjetër.

Mirëpo, koreanët e kanë përzgjedhur numrin “tre”, pasi që e konsiderojnë si numer të fuqishëm.

Ndërsa, sa i përket modifikimit të logos “Samsung” nuk ka ndonjë ndryshim të madh./21Media