A është e rrezikshme të flesh në shpinë gjatë shtatzënisë?

1 min read

Çdo shtatzëni është e ndryshme dhe e lodhshme. Gjatë kësaj periudhe keni nevojë për më shumë gjumë se kurrë më parë. Megjithatë, gjetja e një pozicioni të rehatshëm mund të jetë e vështirë, veçanërisht nëse jeni të shqetësuar se cilat pozicione janë të sigurta dhe cilat duhet të shmangen gjatë gjumit. Nëse jeni një gjumë me shpinë, mund të keni dëgjuar se gjumi në shpinë është një problem gjatë shtatzënisë. Mund të jeni natyrshëm në ankth, veçanërisht nëse zgjoheni për të kuptuar se e keni kaluar pjesën më të madhe të natës në shpinë.

Duket se gjumi në shpinë gjatë tremujorit të parë dhe të dytë është i mirë. Megjithatë, rrit rrezikun e lindjes dhe problemeve të tjera në tremujorin e tretë, kështu që është më mirë të zgjidhni një pozicion tjetër.

Pse nuk duhet të flini në shpinë pas javës së 28-të?

Gjumi në shpinë gjatë shtatzënisë bëhet problem rreth javës së 28-të kur mitra juaj rëndohet. Përmbajtja e mitrës tuaj, e cila përfshin fëmijën, placentën dhe lëngun amniotik, përbën rreth një të tretën e shtimit të peshës suaj gjatë shtatzënisë.

Pas rreth 28 javësh, gjumi në shpinë mund të rrisë rrezikun që foshnja të lindë me një peshë të vogël./21Media