Për shkak të mosrealizimit të kërkesës së tyre për shkrirjen e stimulimit në pagën bazë

Për shkak të mosrealizimit të kërkesës së tyre për shkrirjen e stimulimit në pagën bazë

Administrata e Universitetit ‘Isa Boletini’ në Mitrovicë ka filluar sot një grevë të përgjithshme për shkak të mosrealizimit të kërkesës së tyre për shkrirjen e stimulimit në pagën bazë. Kjo grevë, sipas grevistëve, do të vazhdojë edhe në ditët e ardhshme.

Afrim Qela, anëtar i Këshillit Grevist, tha për KALLXO.com se greva do të vazhdojë deri në përmbushjen e kërkesës së tyre. “Greva do të vazhdojë deri në realizimin e kërkesës ose të kemi marrëveshjen me shkrim se kjo mund të realizohet në pagën e muajit korrik”, tha Qela.

Kjo grevë nga Administrata e fakultetit ka filluar sot në orën 8:00 dhe deri më tani askush nga zyrtarët e këtij fakultetit nuk i ka vizituar ata.

I kontaktuar nga Kallxo.com zëdhënësi i Universitetit të Mitrovicës, Ahmet Jashari, tha se greva është e drejtë e plotë e punëtorëve, por tha se vendimi për ta nuk është në dorën e tyre.

“Menaxhmenti i Fakultetit i mbështet dhe i pranon kërkesat e tyre dhe i konsideron si të drejta sepse punëtorët kanë të drejtë për shkrirjen e stimulimit në pagën bazë por vendimi nuk është në dorën tonë por në dorë të Ministrisë e Arsimit”, tha zëdhënësi Jashari.

Ai shtoi se Universiteti i ka përfunduar në kohë të gjitha kërkesat e tyre dhe i janë dërguar Ministrisë së Arsimit dhe asaj të Financve.

“Ato duhet të dakordohen pasi që ne konsiderojmë që i është bërë e padrejtë punëtorëve”, tha Ahmet Jashari.