Ky aeroport ka dyrekorde të pabesueshme

Ky aeroport ka dyrekorde të pabesueshme

Jo të gjithë i kanë qejf udhëtimet me avion. Dikush nga frika e uturimit, dikush tjetër nuk pëlqen faktin që aeroportet janë gjithmonë plot me njerëz, të zhurmshëm, mërzitshëm dhe stresues. Por jo të gjithë aeroportet janë kaq të mërzitshme, pasi disa prej tyre janë krijuar në vende aq të çuditshme sa do ju mbajnë të fokusuar në mënyrë e ndërtimit të tyre se sa vetë udhëtimin.

Aeroporti Tenzing në Nepal është aeroporti më i çuditshëm në botë. Ka dy rekorde të pabesueshme është 2 mijë e 860 metra e lartë, por pista e saj mat vetëm 460 metra (shumë pak për ngritjen e një aeroplani) dhe ka një gradient prej 12%.

Përdoret mbi të gjitha nga alpinistët që shkojnë në Everest, ky është konsideruar si aeroporti më i rrezikshëm në botë, gjithashtu për shkak të kushteve klimatike./21Media