Familja dhe shoqëria i ndihmoi atij të jetoj kaq gjatë

Familja dhe shoqëria i ndihmoi atij të jetoj kaq gjatë

Personi më i vjetër i Britanisë me sindromën Down, nuk parashihej të jetonte përtej moshës dhjetë vjeç, tani po feston datëlindjen e 77-të, transmeton rtv21.tv.

Georgie Wildgust ka pasur gjithmonë një jetë të shëndetshme shoqërore dhe një dashuri për të kërcyer, pavarësisht se mjekët kishin frikë se ai kurrë nuk do t’i përjetonte vitet e tij të adoleshencës.

Pensionisti nga Nottingham tani besohet të jetë një nga njerëzit më të vjetër në botë me sindromën Down.

Ai u transferua në shtëpinë e specialistëve në 1993 pas vdekjes së nënës së tij dhe ka jetuar atje që atëherë me 12 banorë të tjerë.

Mbesa e tij Nikki Wright, 44 vjeç, nga East Leake, Nottinghamshire, e viziton atë çdo javë.

Gjyshja ime tha që ai nuk parashihej të jetonte, vetëm deri në 10 vjet, për shkak të sindromës së tij Down. Por ata gabuan. Shikojeni tani”, tha ajo

Në atë kohë, mjekët thjesht i quanin si njerëz që kishin Sindromën Down, pasi ata nuk klasifikoheshin si” normalë “, shtoi ajo.

Një zëdhënës i Shoqatës së Sindromës Down tha: “Falë përparimeve mjekësore dhe kujdesit dhe dashurisë për ta, jetëgjatësia mesatare për njerëzit me sindromën Down tani është midis 50 dhe 60 vjet, me një numër të vogël njerëzish që jetojnë në vitet e shtatëdhjeta të tyre dhe përtej”, tha zëdhënësi.

Georgie gjithmonë ka pasur një rrjet të fortë të familjes dhe miqve përreth tij dhe kjo është arsyeja pse ai është ndjerë  mirë prandaj mendoj se kjo është arsyeja pse ai ka arritur në 77,” thotë mbesa e tij.

Ndërsa Georgie tani po konsiderohet si njëri nga personat që kanë jetuar më së shumti me Sindromin Down./21Media