Assange ishte akuzuar nga Suedia për abuzim seksual

Assange ishte akuzuar nga Suedia për abuzim seksual

Ekuadori i ka dhënë shtetësinë themeluesit të Wikileaks, Julian Assange, i cili po qëndron në ambasadën ekuadoriane në Londër që pesë vite.

“Assange u bë shtetasi natyral i Ekuadorit më 12 dhjetor”, tha ministri i Shtetit, Mary Fernand Espinoza, i cili tha se dëshiron të arrijë një zgjidhje dinjitoze dhe të drejtë për situatën e tij në Britani.

Assange ishte akuzuar nga Suedia për abuzim seksual, i cili vend kishte kërkuar ekstradimin e tij. Assange po ashtu kërkohet edhe nga SHBA-të për botimin e dokumenteve konfidenciale.