Makina e parë që do të bëhet elektrik do të jetë DB6 MkII Volante nga viti 1970

Makina e parë që do të bëhet elektrik do të jetë DB6 MkII Volante nga viti 1970

Prodhuesi britanik Aston Martin, klasikët e të cilit janë ndër më të dëshiruarit dhe më të kërkuarit në botë, ka një plan për të siguruar një të ardhme edhe më të sigurt për modelet e saj të pavdekshme.

Aston Martin planifikon të bëjë konvertimin e parë të ndryshueshëm të një makine elektrike. E ashtuquajtura “kasetë” do të ngrihej në transportuesit ekzistues dhe do të mundësonte të gjitha sistemet elektrike të automjetit.

Përparësia më e madhe e këtij sistemi është mundësia e drejtimit të kundërt, domethënë kthimi nga makineria elektrike në benzinë.

Versioni i prodhimit të kësaj “kasete” elektrike do të përfshijë komponentët nga programi Rapide E. Makina e parë që do të bëhet elektrik do të jetë DB6 MkII Volante nga viti 1970.