Ai pretendoi se ishte rritur 9 centimetra gjatë qëndrimit të tij tre mujor në gjithësi

Ai pretendoi se ishte rritur 9 centimetra gjatë qëndrimit të tij tre mujor në gjithësi

Astronauti japonez u rrit 9 centimetra, derisa rritja e zakonshme e eshtrave në kozmos ndodh të jetë jo më shumë se 1-2 cm.

Rezulton se ndryshimi me lartësinë e tij normale është vetëm 2 centimetra, raporton Reuters.

Shumica e astronautëve rriten në misionet e hapësirës, për shkak të mungesës së gravitetit. Dallimi në lartësi zakonisht është një deri në dy centimetra, dhe pas kthimit të Tokës, ajo zhduket.

Cannai, i cili mbërriti në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës muajin e kaluar, lëshoi njoftimin për një ndryshim në rritjen e tij në rrjetin Twitter.

Mesazhi i tij bëri një përshtypje të madhe dhe u përhap nga shumë media. Një ditë më vonë, megjithatë, ai kërkoi falje dhe tha se komandanti i misionit Anton Shkapplerov e kishte matur atë dhe doli se lartësia e tij ishte 182 cm – 2 cm më shumë se në Tokë.

“Unë kërkoj falje për këtë lajm të tmerrshëm të rremë”,  shkruan Canai, duke mos shpjeguar se çfarë ishte gabimi,