Krishtlindja, festa e lindjes së Jezusit

Krishtlindja, festa e lindjes së Jezusit

Ortodoksët dhe kishat e tjera lindore festojnë Krishtlindjen më 7 janar, llogaritur kështu sipas kalendarit Julian.

Krishtlindja është festa e lindjes së Jezusit, i cili besohet nga të krishterët si Biri i Perëndisë dhe Perëndia vetë e mishëruar, zbritur në tokë për të shlyer mëkatet e njerëzimit dhe për ta kthyer atë në shtëpinë e Perëndisë.

Sipas Ungjillit të Lukës dhe Mateut, Jezusi ka lindur nga Maria në Betlehem, ku ajo dhe i shoqi i saj Jozefipo kanë pushuar rrugës për në vendlindjen e tyre, Nazaret, për të marrë pjesë në numërimin e mbarë popullsisë urdhëruar nga perandori August.

Liderët e vendit kanë uruar për shëndet, lumturi e begati në ngrohtësinë e familjeve të besimit ortodoks, duke shprehur shpresën se kjo ditë feste të shërbejë për ta shtuar besimin dhe respektin e ndërsjellë, për t’iu gëzuar të arriturave të përbashkëta dhe për të punuar për një jetë më të mirë e më të begatë.