Prodhuesi gjerman njoftoi se ka ndalur përkohësisht shitjen e të gjitha automjeteve M5

Loading...

Prodhuesi gjerman njoftoi se ka ndalur përkohësisht shitjen e të gjitha automjeteve M5

BMW do të ftojë pronarët e 846 makinave në SHBA për një shërbim emergjence, për shkak të problemeve me pompën e karburantit.

Problemet serioze me makinat e reja nuk prekin vetëm prodhuesit e zakonshëm, por edhe ato premium. Shembulli më i fundit është tërheqja e BMW M5 për shkak të problemeve me pompën e benzinës.

Zgjidhja është relativisht e thjeshtë dhe nënkupton një aplikacion softuerik për menaxhimin e motorëve të softuerit dhe fillimi i servisimit për gati 900 automjete është planifikuar për 6 korrik. Ky problem në gjeneratën e fundit BMW M5 lidhet me makina të prodhuara në periudhën prej 21 gushtit 2017 deri më 17 prill 2018.

Prodhuesi gjerman njoftoi se ka ndalur përkohësisht shitjen e të gjitha automjeteve M5 në stok në intervalin e caktuar kohor.

BMW M5 është mundësuar nga një motor M TwinPower Turbo V8 me 4.4 litra që prodhon 600 kuaj fuqi.  Njësia e makinës është çiftuar me një transmetim automatik me tetë shpejtësi dhe fuqia transmetohet në të katër rrotat. Nga 0 në 100 km/h, BMW M5 i ri përshpejton në vetëm 3.4 sekonda, ndërsa zgjat 11.1 sekonda për përshpejtimin deri në 200 orë.

Automobili është i pajisur me një shpejtësi maksimale të kufizuar prej 250 km/h, por kufiri mund të rritet deri në 305 km/h nëse klienti porosit veturën me pakon M Driver.