Cakaj u takua ministrin e Punëve të Jashtme të Indisë

Cakaj u takua ministrin e Punëve të Jashtme të Indisë

Gjatë punimeve të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së, ministri në Detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj u takua me ministrin e Punëve të Jashtme të Indisë, Subrahmanyam Jaishankar.

Gjatë këtij takimi Cakaj ka kërkuar nga homologu i tij indian domosdoshmërinë e njohjes së pavarësisë së Kosovës dhe nevojën për mbështetjen e anëtarësimit të Kosovës në INTERPOL.

“Mbështetja e konsolidimit të pozicionit ndërkombëtar të Kosovës është elementi qendror i politikës së jashtme të Shqipërisë në rajon”, është shprehur Cakaj në “Facebook”.

Por, gjatë këtij takimi, një fokus i rëndësishëm është vendosur dhe tek bashkëpunimi mes dy vendeve.

“Në takim, ndër të tjera, ramë dakord edhe për përmbylljen përfundimtare të një varg marrëveshjeve në fushën e sigurimeve shoqërore, promovimit dhe mbrojtjes së investimeve dhe transportit detar. Ky kuadër i marrëveshjeve do të ketë një rol domethënës në konsolidimin e mëtejmë të marrëdhënieve dypalëshe midis Shqipërisë dhe Indisë”, ka shkruar tutje Cakaj.

Po ashtu, India konfirmon mbështetjen për kandidaturën e Shqipërisë për një vend jo të përhershëm në Këshillin e Sigurimit 2022-2023./21Media