Blanchett është fituese e dyfishtë e çmimit Oscar

Blanchett është fituese e dyfishtë e çmimit Oscar

Aktorja australiane, Cate Blanchett do të kryesojë jurinë e Festivalit të 71-të Ndërkombëtar të Filmit të Kanës, i cili do të mbahet nga 8 deri më 19 maj, njoftuan sot organizatorët.

Blanchett është fituese e dyfishtë e çmimit Oscar dhe është shumë e angazhuar në luftën për të drejtat e grave dhe një nga udhëheqësit e luftës kundër ngacmimeve seksuale.

Ajo është gruaja e 12-të deri më tash që udhëheq jurinë.