Gashi: Jemi për koalicion opozita.-.-Haxhiu: VV nuk lejon marrëveshje për postet .-Deliu-Kodra: Nuk kemi frikë nga asnjë subjekt politik.-Isufi: Nuk bëjmë koalicion me partitë që duan ta heqin taksën

Gashi: Jemi për koalicion opozita.-.-Haxhiu: VV nuk lejon marrëveshje për postet .-Deliu-Kodra: Nuk kemi frikë nga asnjë subjekt politik.-Isufi: Nuk bëjmë koalicion me partitë që duan ta heqin taksën

Partitë politike u mblodhën  në tryezën “Çfarë zgjidhje ofrojnë zgjedhjet?” ku shpalosën preferencat e tyre për koalicionet parazgjedhore.
LDK dhe Lëvizja Vetëvendosje u shprehën të gatshme edhe për koalicion parazgjedhor në rast se partitë tjera parlamentare do të veprojnë njëjtë, por preferojnë që të kandidojnë të vetme, për të konfirmuar përkrahjen qytetare. PDK thotë se nuk i frikësohet koalicionit të mundshëm LDK-VV,  ndërkaq përsëritë se nuk kanë vija të kuqe për asnjë parti. Qëndrim të njëjtë ka edhe Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës./21Media