Çitaku kundërshtoi Beogradin

Çitaku kundërshtoi Beogradin

Ambasadorja e Kosovës në Washington, Vlora Çitaku, ka kritikuar ashpër kundërvënien e Serbisë ndaj anëtarësimit të Kosovës në Interpol dhe UNESCO, duke thënë se vendimi i autoriteteve kineze që të mos i japin vizave zyrtarëve të Kosovës në masë të mirë ka ndikuar në vendimin në Kongresin e Interpolit.

Ajo në fjalën e saj në KS të OKB-së ku është prezantuar raporti më i ri i sekretarit të përgjithshëm Antonio Guterres për punën e UNMIK-ut, tha se Kosova mbetet fuqishëm e përkushtuar në dialogun me Serbinë.

Çitaku ka kundërshtuar pohimet e Beogradit zyrtar se numri i serbëve të zhvendosur është 200 mijë, duke thënë se këto shifra janë të pasakta.

Ajo i ka bërë thirrje ambasadorëve të KS të OKB-së që të shqyrtojnë dinamikën e raportimeve për Kosovën, duke akuzuar Serbinë se po keqpërdorë Këshillin e Sigurimit për të projektuar botën e paralizuar.

Çitaku ka kërkuar që të redefinohet misioni i UNMIK-ut, duke thënë se ky mision nuk është paqësor, pasi që paqja tashmë mbretëron në Kosovë.