Këto gjëra duhet ta dini

Këto gjëra duhet ta dini

Sigurisht se më shumë se një herë keni humbur mbushësin e telefonit tuaj celular dhe keni kërkuar një tjetër që e zëvendëson atë, pavarësisht nga markës ose cilësinë e kësaj. Kjo është ajo që shumica e njerëzve bëjnë si një zgjidhje e shpejtë për të qenë në gjendje t’i “japin jetë” telefonit e tyre celular. Por a është me të vërtetë e këshillueshme që të mbushni telefonin tuaj me një kabllo që nuk është e jotja apo me ndonjë ngarkues që keni marrë me çmim të ulët, përcjell rtv21.tv.

Jo më kot është fraza “lirë po vjen më shtrenjtë”. Prandaj, BBC Mundo bëri një listë të dëmeve të pariparueshme që telefoni juaj celular mund të vuajë nëse e lidhni me ndonjë ngarkues ose me një çmim të ulët “.

1. Mund të djegë telefonin tuaj celular

Kabllori i telefonit tuaj celular është në fakt një transformator i rrymës që konverton tensionet e një qarku në ato të nevojave të telefonit tuaj. Kjo e bën falë një chipi, që quhet E75 ose U2, dhe që rregullon sasinë e energjisë që mund të marrë telefoni juaj. Prandaj, nëse një kabllo nuk ka chipin e nevojshëm dhe është tension i lartë, mund të dëmtojë telefonin tuaj.

2. Ngarkesa më e ngadaltë

Një kabllo që nuk di si të rregullojë volat e qarkut do të bëjë gjithashtu ngarkesat më të parregullta, me lartësi dhe lows. Pa një luhatje konstante të energjisë, ngarkesa e plotë do të jetë shumë më e ngadaltë sesa me kabllot që kontrollojnë furnizimin.

Si të njohësh një ngarkues të mirë?
Nuk është gjithmonë e nevojshme të paguhen çmimet e vendosura nga prodhuesit e telefonisë celulare, pasi ato zakonisht janë të shtrenjta, por është e këshillueshme që të kërkohet ai që ka një garanci prodhimi që siguron që ato janë projektuar për atë model të veçantë.

Shenjat që ngarkuesi juaj nuk është në rregull, sipas ekspertit në riparimin e pajisjeve elektronike Mattheë Zieminski:

– Jo ngarkim

– Ngarkesa me peshë (tregon ikonën e baterisë, por përqindja është 0%).

-Bazoni bie nga një përqindje në një tjetër shpejt.

– Ngarkesa është e rastit: nganjëherë, shumë shpejt; të tjerët, shumë të ngadaltë dhe të tjerë stagnojnë.

– Bateria është në një përqindje të caktuar, larg nga 5%, dhe papritmas del./21Media