Sot i jepet lamtumira e fundit Lekë Zherkës

Sot i jepet lamtumira e fundit Lekë Zherkës

Për nder të jetës dhe veprës së tij, sot është mbajtur mbledhje komemorative për ish-gazetarin Lekë Zherka.

Drejtoresha e Radio Televizionit 21, Afërdita Saraçini-Kelmendi mes lotëve ka çmuar personalitetin e tij, duke thënë se ajo ka humbur kolegun e saj shumëvjeçar.

“Leka njëri i qetë, i qeshur dhe me humor të lehtë. Leka mik, vëlla, bashkëshort, mbi të gjitha çmonte të njerëzishmen. Leka në Radio Kosovë më pastaj në KTV dhe së fundmi në RTV 21, kemi qenë kolegë edhe në Radio Televizionin e Prishtinës, në kohën e vështirë të gazetarisë. Bashkërisht punuam dhe ndikuam në sjelljen mbi median e lirë. Si gjithmonë Leka modest, ai nuk bëri të madhe angazhimin e tij të madh. Si kolegë ne kemi shijuar çiltërsinë e tij prej njeriu. E kam të vështirë ta them fjalën lamtumirëse. Unë humba kolegun shumëvjeçar, njeriun që e çmova dhe deshta. Lekë nuk ke lënë borxhe në këtë jetë. Edhe kur të lënduan t’i sërisht u sjelle ndjeshëm”, tha ajo.

Ish-kolegu i tij, Agon Fehmiu tha se ka nderin të flas për Lekë Zherkun.

“Kisha fatin që Lekë Zherkun ta kisha shok, koleg dhe drejtor, me të cilin kemi ndarë të mirat dhe të këqijat, sfida dhe sukseset. Kur filluam punën, ne kompaninë që ishte në buzë kolapsi, ai arriti brenda 1 viti ta rikthejë buzëqeshjen dhe motivin të gjithëve. Mos të qahmë se e humbëm Lekën tonë, por të gëzohemi pse e patëm”, tha ai.

Djali Lekës, Bardhi në emër të familjarëve i falendëroi të gjithë për atë se çfarë kanë bërë për Lekën.

Varrimi i ish-gazetarit Lekë Zherka do te bëhet sot në orën 13:00 në varrezat e qytetit të Prishtinës në Arbëri.