Me praktikimin e disa këshillave mund të flini më shpejt

Me praktikimin e disa këshillave mund të flini më shpejt

Nëse nuk flini mirë, as dita nuk ju shkon mirë, kjo pasiqë gjumi i pamjaftueshëm është i lidhur me shumë probleme, nga depresioni deri tek sëmundjet kardiovaskulare. Por, që  të  mos keni probleme, kujdesuni që të flini sa më shpejtë në mënyrë që të keni një pushim të mirë gjatë natës. Më poshtë ju sjellim disa këshilla se si të flini sa më shpejt.

Kafja ose çaji mund t’ua ngatërrojnë gjumin edhe nëse i konsumoni me orë para gjumit.

Ndryshimi i shpejtë i temperaturës së trupit pasi te dilni nga dushi do të ju ndihmojë të bëni një gjumë më të mirë.

Një orë para gjumit ndalni dritat dhe televizionin për t’i sinjalizuar trupit që është koha për t’u qetësuar.

Çorapet u ndihmojnë në qarkullimin e gjakut në ekstremitete si dhe u ndihmojnë të flini më shpejtë.

Shumica e njerëzve flenë më shpejtë dhe më mirë në një dhomë më të freskët. Ndaloni termostatin në 65 shkallë ose më ulët.