Abrashi: Ministria i ka kryer të gjitha detyrat e vetaj që nga nëntori i kaluar

Abrashi: Ministria i ka kryer të gjitha detyrat e vetaj që nga nëntori i kaluar

Femrat e dhunuara gjatë luftës së fundit në Kosovë edhe sot e kësaj dite po heqin të zitë e ullirit sa nga traumat e pashëruara nga nëpërkëmbja e tyre në familje dhe në shoqëri, aq edhe nga moskujdesi institucional. Kaq vite pas përfunditmit të luftës atyre ende nuk u është njohur statusi i marrjes së pensionit, ndërsa tash e shtatë muaj dokumenti për këtë çështje po qëndron në sirtarët e kryeministirsë. Ministri në detyrë, Arban Abrashi, thotë se mbetet vetëm procedimi I dokumnetit në njërën nga mbledhjet e ardhshme të ekzekutivit dhe kjo kategori do të gëzojë pensionin./21Media