Opozita sërish e tregoi qëndrimin e saj

Opozita sërish e tregoi qëndrimin e saj

Hyjmë në fazë të ndërtimit të besimit mes komuniteteve. Duam sistem më të mirë, ligje më të mira, jetë më të mirë për të gjithë.

Të dërgojmë mesazh se Kuvendi do t’ua garantojë të gjitha të drejtat e qytetarëve, pavarësisht nga cili etnitet vijnë dhe në cilën gjuhë flasin, porositi shumica qeveritare në debatin e sotëm rreth propozim-ligjit për përdorimin e gjuhëve, shkruan tv21.tv

Opozita sërish e tregoi qëndrimin e saj se ligji është jokushtetues, se nuk do të jetë i zbatueshëm dhe se do të rezultojë me frustrime shtesë tek qytetarët. Vendimi, theksoi se deputetët e VMRO-DPMNE-së, është propozuar që së shpejti dhe me parashenjë të flamurit evropian, që shkaktoi dyshim shtesë dhe frikë tek një pjesë e opinionit.

Deputetët e bllokut shqiptar u darkorduan se ligji për përdorimin e gjuhëve është përfitim civilizues, hap përpara në demokracinë moderne të shtetit.