Kompania "Samsung" duhet t'i paguajë miliona kompanisë "Huawei"

Kompania “Samsung” duhet t’i paguajë miliona kompanisë “Huawei”

Samsung u urdhërua të paguajë 11 milionë dollar kompanisë Huawei mbi shkeljet e patentave.
Gjykata e ndërmjetësimit urdhëroi Samsungun të paguajë si një kompensim për përdorimin e një licence 4G në mbi 20 pajisje, duke përfshirë Galaxy S7.

Vendimi është rezultat i një padi të ngritur në maj nga Huawei në dy shtete – Kina dhe Shtetet e Bashkuara. Kompania koreane u përgjigj me paraqitjen e një padi për shkelje IP patentat certifikimit, shkruan rtv21.tv.

Huawei ka kërkuar kompensim për më shumë se 30 milionë produkte të shitura në vitin 2016./21Media