Selmanaj: Kemi pas shumë dokumente që na kanë ardhur nga institucionet.-Beqa: Kemi marrë dokumentet e nevojshme për hetim.-Sveçla: Ka pasur pengesa edhe në mosdorëzimin fare të informacioneve

Selmanaj: Kemi pas shumë dokumente që na kanë ardhur nga institucionet.-Beqa: Kemi marrë dokumentet e nevojshme për hetim.-Sveçla: Ka pasur pengesa edhe në mosdorëzimin fare të informacioneve

Kuvendi i Kosovës me 28 qershor të këtij viti formoi Komisionin hetimor parlamentar për rastin e deportimit  të shtetasve turq. Ky komision ka afatin kohor prej 4 muajsh të dorëzojë raportin në Kuvend, por antëtarë të tij kanë vlerësime të ndryshme lidhur me ecurinë hetimeve në lidhje më këtë rast që nxiti reagime nga më të ndryshmet në skenën politike, shoqërinë civile dhe jashtë vendit./21Media