Anët misterioze të Rusisë

Loading...

Anët misterioze të Rusisë

Rusia, shteti më i madh në botë me 11 zona të kohës, historinë dhe kulturë e pasur bukuritë natyrore është një vend me të vërtet madhështor. Por ky vend që është sa madhësia e dikur i njohur si planet Plutoni ka një anë misterioze.

Man are Outnumbered

1. Në vitin 2014 Komiteti i Statistikave të Rusisë ka publikuar se në Rusi janë 10.5 milionë femra më shumë se meshkuj. Problemi nuk është se lindin më shumë femra se meshkuj sepse numri i lindjeve në mes të dy gjinive është i përafërt por problem është që numri i vdekjeve tek meshkujt është shumë i madh pasi që vdesin nga stresi, alkooli dhe aksidentet me makinë, përcjell rtv21.tv.

Image result for bearded russian man

2. Një prej gjërave më të çuditshme në historinë e Rusisë është taksa që iu është dashur të paguajnë meshkujt për mbajtjen e mjekrës. Në vitin 1698 Perandori Peteri I ka detyruar meshkujt të paguajnë nëse vendosin të rrisin mjekrën me qëllim që të imponoi pamjen e evropianëve perëndimor në popull.

Secret Cities

3. Përreth gjithë Rusinë ndodhen shumë qytete sekrete të cilat nuk shihen nëpër harta dhe vizitimi i tyre është i ndaluar. Mendohet se në to kryhen eksperimente me kimikate nga ushtria. Këto qytete quhen ZATO që do të thotë subjekte të mbyllura administrative-territoriale.

Image result for russian language

4. Rusishtja është gjuha e tetë më e folur në botë.

Image result for russia 2018 world cup

5. Kampionati Botëror i mbajtur në Rusi këtë vit është kampionati më si shtrenjtë ndonjëherë me me 14.2 miliard shpenzime.

Related image

6. Dimrat e Rusisë njihen për ashpërsinë e tyre, por këta dimra kanë qenë arsyeja që disa herë Rusia i ka shpëtuar pushtimit. Si me luftën kundër Napoleon Bonapartës dhe Hitlerit.

2:10 am

7. Në vitin 1917 më 25 tetor në ora 2 e 10 minuta qeveria e përkohshme e Rusisë u arrestua nga bolshevikët. Në këtë orë 2 e 10 minuta të mëngjesit Rusia u kthye në shtet komunist, për të nderuar këtë ngjarje historike në dhomën e ngrënies në Pallatin e Dimrit ndodhet një orë e cila  është ndalur në kohën 2:10 dhe nuk ka lëvizur që prej më shumë se 100 vjetëve.

Image result for rich people

8. 84 prej njerëzve më të pasur në botë jetojnë në Moskë. E tërë pasuria e tyre e bashkuar bënë një total prej 388 miliardë dollar.

Pipelines

9. Rusia ka rezervat më të mëdha të naftës në botë dhe përdorë 259,913 kilometra gyp për të eksportuar gazin që është e mjaftueshme për të qarkuar botën 6 herë.

Image result for beer

10. Rusia nuk e ka konsideruar birrën si pije alkoolike deri në vitin 2011 për shkak se përbën vetëm 10% alkool.

Related image

11. Rusia është shteti më i madh në botë dhe përbën 1 të 10 e territorit të botës. Lumi Vollga është më i gjati në Europë dhe liqeni Baikal është më i thelli në botë i cili përmbanë rreth 20% të ujit të pijshëm në botë.

Chess in Russia

12. Loja e shahut është shumë e famshme në Rusi. Gjysma e 20 lojtarëve më të mirë të shahut janë rus.

Related image

13. Liqeni Karachay është vendi më i ndotur në të gjithë botën. Nëse një njeri qëndron aty për vetëm një orë ai o të vdes nga kemikalet.

Image result for ww2 russia

14. Rusia ka ndihmuar shumë në Luftën e Dytë Botërore, ushtria e saj vetëm ka mundur frontin lindorë të Gjermanisë duke kontribuar shumë në mundjen e Hitlerit. Por kjo luftë i ka shaktuar Rusisë humbjen e 30 milion njerëzve që ishte rreth 14% e popullsisë së atëhershme.

Image result for giving flowers

15. Rusët janë njerëz me shumë supersticione si për shembull nëse i dhurojmë dikujt lule duhet të jetë numër çift sepse numrat tek të luleve janë vetëm për raste të vdekjeve./21Media