Që nga viti 1950 Dita Botërore e Shëndetit shënohet çdo vit

Loading...

Që nga viti 1950 Dita Botërore e Shëndetit shënohet çdo vit

Dita Botërore e Shëndetit është një forum për informim dhe diskutim rreth shëndetit në botë. Caktimi i ditës Botërore të Shëndetit ishte një nga aktet e para zyrtare të Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH).

Kosova është pjesë e Organizatës Botërore të Shëndetësisë, ku janë edhe 193 shtete tjera anëtare.

Synimi i kësaj dite është rritja e ndërgjegjes mbi prioritetet globale të shëndetit. Çdo vit përzgjedhen tema të veçanta shëndetësore që hedhin dritë mbi një fushë prioritare./21Media