I biri vjen si transgjinor, pastaj disa vjet më vonë edhe nëna e tij vendos ta ndërrojë gjininë

I biri vjen si transgjinor, pastaj disa vjet më vonë edhe nëna e tij vendos ta ndërrojë gjininë

Corey Maison e dinte se ai donte të ishte një vajzë kur ai ishte 11 vjeç, por kishte frikë nga mospranimi i prindërve të tij.

Ai nuk e dinte se nëna e tij, Erica, po vinte në jetë me një identitet të ri gjinor. Katër vjet më vonë, ata janë bërë një baba e bijë që po përballen me çdo hap të udhëtimit të tyre unik me forcë dhe krenari.

Erica, tani Eric, fitoi guximin për t’u ballafaquar me dëshirën e saj të përjetshme për të kaluar nga femra tek meshkujt, pasi e pa Corey se po bëhej një grua e re që kishte ndier gjithmonë nga brenda.

Ashtu si Corey kishte frikë nga refuzimi familjar në fillim, Eric kishte frikë se çfarë do të mendonte burri dhe fëmijët e saj. Pas një viti bisedash të vështira dhe terapi, Eric ndihet më mirë se kurrë dhe është pritur krah hapur nga familja e saj, transmeton rtv21.tv.

Katie Couric paraqiti historinë e Corey dhe Eric si pjesë e revolucionit të tyre gjinor, një seri speciale kombëtare. “Ata po lëvizin në drejtime të kundërta, por drejt vetes së tyre të vërtetë”, shkruante ajo për dinamikën e tyre.

Njihuni me Corey dhe Eric Maison, një baba dhe një bijë që kalojnë nëpër tranzicionet e tyre gjinore së bashku.

Eric, tha se u ndje e parehatshme si grua, e “urrente shtatëzëninë”.

Corey, lindi mashkull dhe gjithashtu u ndie brenda një trupi që nuk ishte e saj/tij.

“Ndjenja e parë ishte lehtësim, e dyta ishte terror”, tha Eric në një intervistë prekëse.

“Frika për atë që e ardhmja ime do të mbajë … frikë për atë që pjesa tjetër e jetës sime do të dukej”, shtoi Eric.

Megjithë, ankthin e tij, është përqafuar nga familja e tij dhe tani po bën terapi

“Kam pesë fëmijë të bukur, kam një bashkëshort të mrekullueshëm dhe një jetë të mahnitshme”, u shpreh transgjinoja./21Media