Është një fenomen natyror: kështu nuk është nevoja të shqetësoheni ndaj humbjes së flokëve

Është një fenomen natyror: kështu nuk është nevoja të shqetësoheni ndaj humbjes së flokëve

Ka shkaktarë të shumtë që ndikojnë në humbjen e flokëve, por  me nje kujdes më të madh mund ta reduktoni humbjen e flokëve.

Rregullisht lani flokët me shampo të butë

Pastrimi i flokëve rregullisht është pjesë e madhe e parandalimit të humbjeve të flokëve. Kur e bëni këtë ju jeni duke e ulur rrezikun e infeksioneve dhe humbjes së flokëve.

Vitamina për humbje të flokëve

Vitamina A inkurajon trupin në mënyrë të shëndetshme të  parandalojë humbjen e flokëve, si dhe vitamina E është e mirë në mbajtjen e flokëve të fortë.

Shmangeni krehjen e flokëve të lagura

Shmangeni krehjen e flokëve kur i pastroni  sepse e rritni shanset për humbje të tyre.

Mbajeni trupin tuaj të hidratuar

Nëse pini 4 deri 8 gota ujë gjatë ditës por edhe më shumë, ndikon në rritjen e flokëve.

Aktivitet fizik

Bëni kohë për aktivitet fizik. Ndikon në reduktimin e stresit që është një faktor që ndikon në rënien e flokëve.

Mos konsumoni duhan

Pirja e cigares zvogëlon sasinë e gjakut që derdhet në lëkurën e kokës dhe kjo shkakton humbje të flokut./21Media