Dogana shënon rritje për 6.2 % në krahsim me vitin e kaluar

Dogana shënon rritje për 6.2 % në krahsim me vitin e kaluar

Dogana e Kosovës  njofton se janë mbledhur 934 milionë euro. Siç bën  ditur dogana në krahasim me s viteve 2016 de 2017 në periudhat e njëjta kohore është arritur një rritje prej 6.2 % më shumë apo 55 milionë euro

“Pra gjatë viti 2016 dogana në të njëjtën periudhe kishte mbledhur 879 milion euro derisa në këtë periudhë janë mbledhur 934 milion euro. Edhe me matjen kundrejt projeksionit buxhetor dogana ka arritur të kaloj projeksionit e qeverisë derisa sipas trendeve aktuale deri në fund të vitit 2017 do të arrij parashikimin e buxhetit që është përcaktuar në 1 miliard e 100 milion euro. “, thuhet në njoftim

Gjithashtu dogana fton qytetarët që të thërrasin në telefonin 0800 50 095 nëse hasin apo shohin keqpërdorime dhe kontrabandim./21Media