Fëmija ka lindur pa duar

Loading...

Fëmija ka lindur pa duar

Kohët e fundit ka pasur raste të diskriminimit në Shtetet e Bashkuara, së pari komunitetit LGT pastaj migrantët, por ajo që ndodhi tani i tërboi të gjithë sepse viktima ishte një fëmijë, i lindur pa duar dhe donte të hante mëngjes një restorant me nënën e tij. përcjell rtv21.tv.

Nëna e tij Alexis Bancroft, ka treguar se teksa po bëheshin gati për mëngjes, pa menduar se menaxherja e lokalit do t’i afrohej atyre për t’u thënë se fëmija nuk mund të ulet dhe as të prekë enët e mjaltit për pancakes. Për të justifikuar këtë argument, ajo tha se ishte një normë shëndetësore që duhej ta ndiqte rregullat.

“Kur arritëm atje, e mora atë në banjë dhe i lava këmbët që të mund të hante”, tha nëna. “I thashë menaxherit: ‘A pyetni të gjithë klientët tuaj nëse i lajnë duart para se t’i prekin ato [duke iu referuar kontejnerëve të shurupit?'”.

Menaxherja kërkoi falje familjes, por për Alexis ishte shumë. Në fund, Alexis u largua pa paguar faturën dhe tregoi historinë e saj në Facebook.

Ndërsa incidenti u bë viral, punëtoret  i kërkuan drejtpërdrejt Alexis dhe pranuan të ishin të zënë ngushtë nga veprimet e eprorit të tij. Ndërkohë, kompania IHOP gjithashtu kërkoi falje ndërmori të pezullojë punonjësen e përfshirë.

Pavarësisht nga vendimi i kompanisë, e cila gjithashtu do të trajnojë ekipin tpër të siguruar një nivel të lartë shërbimi sidomos me personat me aftësi të kufizuara, Alexis nuk ishte krejtësisht e kënaqur, është djali i saj i cili nuk ka qenë në gjendje të përballojë lehtë nga kjo përvojë e pakëndshme. “Ditën tjetër desha të përpiqesha ta detyroja veten të hanim normalisht, diçka që nuk mund ta bëja”, tha nëna e tij./21Media