Kjo ndodh një në çdo 500 mijë lindje në botë

Kjo ndodh një në çdo 500 mijë lindje në botë

Një vajzë 17-vjeçare në Indi nuk mund ta duronte dhimbjen e stomakut dhe vuri re një rritje masive në barkun e saj.

Më në fund, ajo shkoi te mjeku, ku zbuloi se problemi i saj nuk ishte aspak i vogël. Ajo mbante binjakun e saj të keqformuar në bark.

Mjekët besojnë se vajza e re e paidentifikuar është e para që mban një binjak të zhvilluar pjesërisht në trupin e saj, sipas një artikulli të fundit të revistës “British Medical Journal”.

Për pesë vjet, masa misterioze u rrit në një kënd të çuditshëm në stomakun e saj, transmeton rtv21.tv.

Ndonjëherë dhemb dhe herë të tjera e bën atë të ndjehej sikur të ishte e plotë dhe mezi hante ushqim. Duket se ishte një tumor i madh dhe i çuditshëm.

Skanimet zbuluan një skicë të qartë, por brenda saj ishte një përbërje e tërë e pjesëve dhe indeve. Disa zona dukeshin si yndyrë, të tjera shfaqeshin si inde të buta të organeve. Dhe më pas ishin pjesët e forta. Pas inspektimit më të afërt, pjesët e kalciumit ishin më shumë se depozita, ato dukeshin si kocka, konkretisht, rruaza, brinjë dhe ‘kocka të gjata’.

Masa u heq në mënyrë kirurgjike dy vjet më parë.

Në të vërtetë aty kishte eshtra. Por gjithashtu kishte flokë, disa dhëmbë dhe ‘struktura që u ngjasojnë sythave të gjymtyrëve’.

Masa njihet si teratoma, një formë e tumorit beninje që zhvillohet në disa lloje indesh, si ato që zhvillohen në faza të zhvillimit të një foshnje, por nuk janë.

Shpesh ato formohen në një vezore, testikul ose palcë.

Teratoma e vajzës adoleshente ishte veçanërisht unike për disa arsye.

Tumori i saj ishte një binjak i keqformuar që kishte filluar të zhvillohej së bashku me të në barkun e nënës, por ishte zhytur në trupin e saj kur nuk arriti të zhvillohej më tej.

Fenomeni, i quajtur fetus në fetus, ndodh në vetëm një në çdo 500 mijë lindje në botë./21Media