Ajo tani është bërë infermiere

Ajo tani është bërë infermiere

24 vjeçarja Montana Brown ishte diagnostikuar me një formë të rrallë të kancerit të indit lidhës jo një herë, por dy herë si fëmijë.

Diagnostifikimi  i parë erdhi kur ajo ishte vetëm 2 vjeç. Prindërit e saj e çuan atë në Qendrën e Kancerit të AFLAC-it në Atlanta, Gjeorgji, ku pas një viti kemoterapie ajo fatmirësisht u shërua. Ajo vazhdoi të kishte një fëmijëri normale dhe të lumtur deri në ngjarjen e ardhshme sizmike – kanceri u kthye kur ishte 15 vjeç, transmeton rtv21.tv.

Ajo u kthye përsëri në AFLAC për më shumë kimioterapi dhe përsëri doli në krye. Kishte këto beteja të vështira që ajo luftoi dhe mbijetoi që e frymëzoi atë për t’u bërë një infermiere.

“Infermieret këtu ishin jashtëzakonisht të dashur dhe të kujdesshëm dhe të dhembshur. Dashuria që më tregonin mua dhe familjen time në kohën tonë të nevojës me të vërtetë më ndihmuan”, tha ajo. “Kjo më ndihmoi të bëhesha po aq e mirë dhe e dashur dhe e dhembshur që ata ishin për mua”, shtoi ajo.

Tani këpucët janë në këmbë tjetër dhe Montana është duke punuar si infermiere. Ajo beson se përvojat e saj të vështira personale me kancerin mund ta ndihmojnë atë të krijojë një lidhje të veçantë me fëmijët që luftojnë kancerin, duke u bërë burim shprese dhe frymëzimi për ta.

“Me të vërtetë dua të jem ai person që mund të thotë hej, plotësisht e kuptoj. Kjo është ku unë isha. Kjo është ajo ku unë jam tani “, u shpreh ajo.

Si dhe ndjeshmëria, ekspertiza dhe përvoja e saj Montana sjell me vete një ton entuziazëm në punën e saj të re.

“Asnjëherë në një milion vjet nuk mendova se në moshën 24 vjeçe do të kisha arritur ëndrrën time më të madhe dhe më të egër – të punoja në spital, në të cilën u trajtova si fëmijë / adoleshente”, shkruan ajo në një postim në Facebook.

“Është e mahnitshme dhe unë jam aq e gëzuar për të punuar për një organizatë të tillë frymëzues!/21Media