Në vitin 1939, 5 vjeçarja u bë nënë e një djali

Në vitin 1939, 5 vjeçarja u bë nënë e një djali

Lina Medina ishte vetëm pesë vjeçare kur lindi djalin 2.7 kilogramë, shkruan rtv21.tv

Historia e vërtetë pas nënës më të re në historinë e njerëzimit dhe rrethanat se si ndodhi kjo lidhen me shoqërinë në të cilën ajo ka jetuar.

Në pranverën e hershme të vitit 1939, disa prindër të brengosur nga një fshat në Peru dërguan vajzën e tyre  pesë vjeçare tek mjeku për ta kontrolluar, pasi që barku i saj vazhdimisht rritej.

Nëna e saj fillimisht mendoi që ajo kishte ndonjë lloj tumori por ajo që më vonë mjekët i thanë ishte tërësisht një ngjarje tjetër.

Mjeku i konfirmoi që vjaza e tyre është shtatzëne në muajin e shtatë dhe barku i saj nuk kishte të bënte me ndonjë lloj tumori. Gjashtë javë më vonë ajo u bë nëna më e re në historinë e njerëzimit që ka lindur fëmijë.

Gjendja e Lina Medinës erdhi si një surprizë për të gjithë ata që e studiuan rastin, por në mesin e endokrinologëve pediatrikë, nuk ishte krejtësisht e paimagjinueshme.

Rreth një në çdo 10,000 fëmijë zhvillojnë një gjendje të njohur si “puberteti i parakohshëm”, në të cilin trupi i fëmijës arrin pjekurinë seksuale para moshës tetë. Rreth 10 herë më shumë vajza se djemtë zhvillohen në këtë mënyrë, dhe ka arsye për të dyshuar se mund të përshpejtohet nga kontakti seksual në moshë të hershme.

Analiza e mëvonshme sugjeroi fuqimisht se Medina mund të kishte pasur menstruacione që tetë muaj pas lindjes, edhe pse raportet e tjera pohonin se kishte pasur periudha të rregullta menstruale nga mosha tre vjeçare.

Ekzaminimi i Medina pesë vjeçare tregoi se ajo tashmë i kishte të zhvilluar gjinjët, kukat i kishte më të gjera se normalja për dikë në moshën pesë vjeçare.

Për të gjitha paraqitjet, në kohën kur Lina Medina mbeti shtatzënë – e drejtë rreth ditëlindjes së saj të pestë – trupi i saj ishte ajo e një gruaje shumë të imët dhe të papjekur.

Puberteti i parakohshëm është një shpjegim i mirë i afërt për shtatzëninë e Lina Medinës, por natyrisht që nuk shpjegon gjithçka.

Të kesh menstruacione në moshën tre vjeçare është një kusht i domosdoshëm, por jo i mjaftueshëm për t’u mbetur shtatzënë në moshën pesë. Dikush, me fjalë të tjera, duhet ta linte atë shtatzënë dhe natyrisht duke marrë parasysh që ndodhë 1 rast në 100,000 persona, atëherë personi që e la shtatzënë atë nuk ishte një djalë pesë vjeçar.

Medina nuk u tha kurrë mjekëve të saj ose autoriteteve kush ishte babai, edhe pse babai i saj, një argjendar i quajtur Tiburelo, u arrestua për përdhunimin e dyshuar.

Ai u lirua përfundimisht dhe akuzat kundër tij ranë, pasi që nuk kishte dëshmi që një gjë e tillë kishte ndodhur./21Media