E pabesueshme...

E pabesueshme…

Javën e kaluar, uragani Irma tronditi botën duke shkatërruar ishujt e Karaibeve. Tani që stuhia e fuqishme ka bërë zbarkim në SHBA dhe Bahamas, ndodh një fenomen i tmerrshëm i rrallë që ka lënë banorët gojë hapur dhe kjo mund të jetë shenja e diçkaje shumë më të keqe që do të vijë.

Erërat e forcës tropikale kanë lënë më shumë se 2.6 milionë shtëpi pa energji, por kjo erë ka filluar të fryjnë drejt qendrës së stuhisë dhe rrjedhimisht kanë tërhequr ujërat e plazheve në Florida dhe Bahamas larg nga brigjet e tyre.

Sipas meteorologës të Uashingtonit, Angela Fritz, presioni i ulët i uragznit është shkaku, i cili vepron si një “mekanizëm i thithjes”, ai thith ajrin në të dhe kur është me të vërtetë i ulët, mund të ndryshojë formën e sipërfaqes së oqeanit”, transmeton rtv21.tv.

Pamja është patjetër e çuditshme, por është gjithashtu shqetësuese. Kur një breg i detit tërhiqet sa duhet për të zbuluar katin e oqeanit, shpesh është një shenjë se uji do të nxitojë shpejt me vrull shkatërrues.

Ndikimi mjedisor i Irma tashmë është duke u ndjerë nga banorët e Floridës gjithashtu edhe nga kafshët./21Media