Në lartësi mbidetare 1 mijë e 150 metra kultivohet patatja e cilësisë së lartë!

Në lartësi mbidetare 1 mijë e 150 metra kultivohet patatja e cilësisë së lartë!

Vitia njihet me tokë bujqësore dhe për kultivimin e patates. Prodhimi i kësaj kulture bujqësore në fshatin Debelde është traditë, pasi patatet e kësaj ane në lartësi mbidetare 1 mijë e 150 metra kaherë kanë qenë të njohura jo vetëm në Kosovë. Për këtë, në Debelde u mbajt manifestimi tradicional “Dita e patates”./21Media