Vizitorët regjistrohen si vizatime

Vizitorët regjistrohen si vizatime

Për 13 vjet ishte duke u përpjekur të bëhet një piktor derisa humbi pasionin për të.

Që nga viti 2000 ka hulumtuar dhe zhvilluar sisteme që mund të nxjerrin rezultate.

“M’u deshën 10 vjet që të kënaqem me rezultatet. Që nga viti 2011 si një praktikë arti, unë kam qenë duke shpikur ndërtimin dhe ekspozimin e robotëve që dalin nga jeta”, tha ai.

Ky robot gjashtë krahësh ka krijuar një vizatim në ditë të ndikuar nga akumulimi i vizitorëve që kanë qenë të pranishëm gjatë 11 orëve.

“Përderisa ishim këtu, në një tavolinë të madhe drejtkëndore, një duo i robotëve celularë të zgjuar (RNP-A) shkarravitet vazhdimisht në një fletë të madhe letre dhe herë pas here vëzhgojnë me kureshtje vizitorët. Ajo që përshkruajnë janë mjedisi nga perspektiva e tyre dhe kujtimet vizuale të ngjarjeve, sidomos prania fizike e audiencës”, tha njëri nga vizitorët në atë galeri.

Në ekspozitën në Watermans, Patrick Tresset paraqet 2 instalime të reja, transmeton rtv21.tv.

Roboti gjashtë krahësh është i dedikuar për të vizatuar pamje të gjera të njerëzve, çdo ditë pranimet e vizitorëve regjistrohen si vizatim./21Media