Shoferi fatmirësisht i shpëtoi elefantit

Shoferi fatmirësisht i shpëtoi elefantit

Një shofer u ndalua të bënte udhëtimin e tij pasi një elefant 34-vjeçar vendosi të ngjitej në makinën së tij në një park kombëtar në Tajlandë.

Elefanti i madh shihet duke tundur bishtin para se të shtrijë këmbët e tij të përparme përtej veturës në rrugën Thanarat në Parkun Kombëtar Khao Yai, Tajlandë, të martën pasdite.

Disa sekonda më vonë, elefanti vendosi për të marrë ndërveprimin në një nivel tjetër dhe gradualisht fërkoi veten kundër makinës sikur po kërkonte të bashkohej. Kafsha arriti të thyejë dritaren e pasme të automjetit dhe të  dëmtojë veturën gjatë sulmit.

Shoferi arriti të bëjë një dalje të shpejtë nga kthetrat e elefantit.

Ndërkohë, stafi i parkut zbuloi se gjesti ishte mënyra e shkakut për të ‘përshëndetur’ turistët gjatë kalimit në mes të stinës së lagësht dhe të ftohtë, të martën në mbrëmje.

Elefanti i moshës së mesme ‘nuk do të dëmtonte kurrë askënd ose ndonjë automjet’, tha drejtori i parkut, Kanchit Sarinpawan.

Drejtuesit e automjeteve këshillohen të ndalojnë automjetet e tyre 30 metra larg nga nëse ka elefant në hyrje, ta mbajnë motorin e tyre dhe të kthehen nëse kafsha afrohet. Ata nuk duhet të ndalojnë të bëjnë foto pasi kjo paraqet rrezik për automjetet./21Media