Thaqi: Qeveria në detyrë ka për obligim të miratojë projektbuxhetin 2020

Thaqi: Qeveria në detyrë ka për obligim të miratojë projektbuxhetin 2020

Edhe pse qeveria në detyrë është në prag të afateve ligjore për procedimin e projektbuxhetit për vitin 2020, Ministria e Financave për shkak të rrethanave politike në vend, ende nuk e ka proceduar draftbuxhetin final për miratim në qeveri. Ndonëse, analistë për çështje financiare pohojnë se ligji për menaxhimin e financave publike e parasheh që draftbuxheti të miratohet brenda qeverisë deri më datën 31 tetor. Sipas tyre, kjo nuk mund të shkaktojë krizë financiare, pasi që mund të kryhen pagesa për muajin janar dhe shkurt./21Media