Poezi nga shkrimtari i njohur

Poezi nga shkrimtari i njohur

Ndre Mjeda,  kishte lindur në vitin 1866, ndërsa ka vdekur  vdekur në vitin 1937. Ai ishte poet i shquar, veprimtar dhe patriot. Mjeda shquhet si njëri nga poetët më të mëdhenj të letërsisë shqipe. /21Media

Ëndërro, Dashuno

Ëndërro. Njeri, sot ma Shumë se kurrë

Vepro. E Len prova t ‘prekshme

Fol. E t’nihet zani deri n’ skaje

Jeto. Atë jetë tanen, Jo tjerëve

Ngihu. Me gjanat Si tmushin zemrën

Pi. Bukurin e deteve e oqeaneve

Meso. E burimi dijes mos t’dij me shterur

Puno. Kopshtin e mendjes gjithmonë

Lexo. Poemat e shpirtit tanë

Kupto. Vuajtjen njerëzore t’ pakufi

Ndimo. At T’ paudhin t’ kthehet

Ndriço. Fike terrin

Urreji. Vetëm padrejtësitë

Duej. Duej e vetëm duej

Dashuno. Po mos jep arsye…