Thaçi: Shtëpia e Bardhë e mbështet marrëveshjen e paqes me Serbinë.-Ernst: mbështes iniciativën për te vendosur paq ne mes dy vendeve.-Peters: Ne e vlerësojmë mbështetjen qe na ofron populli i Kosovës

Thaçi: Shtëpia e Bardhë e mbështet marrëveshjen e paqes me Serbinë.-Ernst: mbështes iniciativën për te vendosur paq ne mes dy vendeve.-Peters: Ne e vlerësojmë mbështetjen qe na ofron populli i Kosovës

Gjatë qëndrimit zyrtar në SHBA, Presidenti Hashim Thaçi, mori pjesë në pritjen e Ambasadës së Shqipërisë në Uashington në përvjetorin e Pavarësisë, si dhe takoi disa senatorë amerikanë nga të cilët mori mbështetje për arritje të një marrëveshje gjithëpërfshirëse me Serbinë, që do t’i siguroj Kosovës anëtarësim në BE, NATO dhe OKB./21Media