Si janë në të vërtetë sytë kafe?, nga kush u krijuan kompanitë Puma dhe Adidas?

Loading...

Si janë në të vërtetë sytë kafe?, nga kush u krijuan kompanitë Puma dhe Adidas?

Ndërmjet numrit të madh të pseudofakteve, ende ekzistojnë disa që janë të vërteta dhe shumë të vështira për t’u besuar.

Më poshtë ju sjellim disa prej tyre, për të cilat ndoshta kurrë nuk ju ka shkuar mendja.

1. Nuk ka një urë të vetme në lumin Amazon (është më shumë se 4300 milje). Ura e vetme është ura e Rio Negro, e cila u hap në vitin 2010. Ajo lidh bregun e lumit Rio Negro, që është dega e Amazonës.

2. Mollat që ne blejmë në supermarkete janë korrur në mes 5 dhe 12 muaj para se të shkoj në supermarket. Për pjesën tjetër të kohës, ato ruhen në frigoriferë të posaçëm me nivele të ulëta oksigjeni për të parandaluar kalbjen.
Ekzistojnë disa teori se pse kemi nevojë për gjumë. Ndoshta është e nevojshme për rritjen dhe zhvillimin (sa më i ri është një person, aq më shumë flenë). Ndoshta ajo rikthen të gjitha sistemet e trupit dhe aktivizon kujtesën dhe vëmendjen, përcjell rtv21.tv 

3. Sytë e kafesë janë në të vërtetë blu, por me një pigment kafe. Biologu amerikan Gregg Homer madje ngriti një kompani që po zhvillon një procedurë për t’i lejuar njerëzit të ndryshojnë sytë e tyre ngjyrë kafe në blu.

4. Një peshk koi japonez me emrin Hanako jetonte për 226 vjet. Vdiq në vitin 1977.

5. Kompanitë Puma dhe Adidas, të cilët prodhojnë mallra sportive, u krijuan nga vëllezërit, mbiemri i të cilëve ishte Dassler. Vëllezërit zotëronin një kompani që prodhonte këpucë sportive të quajtur Gebrüder Dassler. Por, ata kishin një luftë dhe secili prej tyre hapi kompaninë e tij. Puma fillimisht u emërua RuDa (nga Rudolf Dassler) dhe Adidas u emërua Addas (nga Adolf Dassler)./21Media